LP E-learning: Omgevingswet – Het Doel

Omgevingswet –
Het Doel.

De verbeterdoelen van de Omgevingswet draaien om meer inzichtelijkheid, meer samenhang, snellere besluitvorming en meer lokale afwegingsruimte. Wat zijn de uitgangspunten, hoe werkt de digitalisering en welke cultuuromslag dient plaats te vinden?

 

Leerdoel

De cursist maakt kennis met het doel van de Omgevingswet, wat de huidige knelpunten, verbeterdoelen en uitgangspunten zijn en welke rol digitalisering en cultuuromslag spelen binnen de wet.

Leeruitkomst

De cursist:

  • is in staat om de huidige knelpunten van de Omgevingswet en de verbeterdoelen te herkennen.
  • weet de uitgangspunten van de Omgevingswet te herkennen en weet onderscheid te maken tussen deze uitgangspunten.
  • herkent het belang van digitalisering en de cultuuromslag met betrekking tot de Omgevingswet.

 

⏱️ 15 minuten

Ook interessant?

Omgevingswet: De basis

Omgevingswet: De basis


De Omgevingswet bundelt, moderniseert en vereenvoudigt de regels voor ruimtelijke projecten. Het doel van de Omgevingswet is een gezonde en veilige leefomgeving of eigenlijk het benutten en beschermen van deze. Maar hoe wordt dit gerealiseerd?

Kerninstrumenten

Kerninstrumenten


Er zijn zes kerninstrumenten voor overheden om de fysieke leefomgeving te kunnen benutten en beheren: de omgevingsvisie, programma’s, omgevingsplan, algemene rijksregels, omgevingsvergunning en projectbesluit. Deze instrumenten vormen het hart van het juridische spoor van de Omgevingswet.

Omgevingstafel

Omgevingstafel


Aan de Omgevingstafel wordt de haalbaarheid van een initiatief bepaald. In deze e-learning leer je alles over de werkwijze, het belang, de doelen en de verschillende rollen toegelicht. Deze informatie kun jij gebruiken om proces van de Omgevingstafel goed te laten verlopen.

Onbeperkt toegang voor al jouw collega’s
tot 3 e-learnings voor 6 maanden!

 

Interessante blogs.

Samenwerken binnen de Omgevingswet kennis delen links computers

Samenwerken binnen de Omgevingswet

De woningbouwversnelling vraagt om een flinke versnelling van de bouw van nieuwe woningen. Deze verantwoordelijkheid komt bij gemeenten te liggen, die ook al de uitdaging hebben om de Omgevingwet in te voeren. Naast het belang ...
Verder lezen.

De Omgevingswet: Kansen en obstakels voor de woningbouwversnelling

Ingrid Kersten is specialist op het gebied van Omgevingswet en partner bij BMC. We hebben haar een aantal vragen gesteld over wat de Omgevingswet is en welke obstakels en kansen deze met zich meebrengt voor ...
Verder lezen.
Woningen in aanbouw

Woningbouwversnelling onder de Omgevingswet

Het kabinet heeft bevestigd dat de woningbouw een stuk sneller moet; de woningtekorten zijn hoog en er is een stijgende behoefte aan betaalbare woningen. Momenteel telt Nederland zo'n 8 miljoen woningen en is er een ...
Verder lezen.

Q&A.

Wat zijn de kosten?

Om iedereen kennis te laten maken met Maester hebben we een tijdelijke actie waarbij jij en al jouw collega’s tot maximaal 3 e-learnings kunnen volgen gedurende 6 maanden. De totaalprijs is €960 euro (exclusief btw) en het maakt niet uit hoeveel collega’s er gebruik van maken. Hoe tof is dat?!

Kan ik het ook uitproberen?

Wij willen alleen samenwerken met tevreden klanten. Mocht je daarom niet tevreden zijn of om welke reden dan ook er toch geen gebruik van willen maken, laat het ons dan binnen 7 dagen nadat wij jullie toegang hebben gegeven, weten. Wij sturen dan geen factuur.

Hoe lang duurt het voordat wij toegang krijgen?

Zodra je aan ons hebt doorgegeven welke e-learnings je wilt gebruiken en inzien, kost het ons maximaal een week om jullie organisatie toegang te geven. Dit hangt voornamelijk af van hoe lang het duurt voordat wij weten welke medewerkers jullie toegang willen geven.

Krijg ik ook begeleiding? 

We bieden volledige ondersteuning en ontzorgen tijdens deze periode. Ons Customer Success team staat voor jullie klaar tijdens het klaarzetten van e-learnings en het uitleggen aan jouw collega’s hoe alles werkt.

Kan ik de e-learnings ook personaliseren? 

Ja, dat is mogelijk bij een regulier abonnement bij Maester waarmee je ook zelf e-learnings kunt ontwikkelen.

Krijg opleidingsadvies
voor jouw organisatie.

 

Ben je benieuwd wat een lidmaatschap bij Maester voor jouw medewerkers kan betekenen? Neem contact met ons op om tijdens een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden voor jouw organisatie te verkennen!

hello@maester.com
023 230 2135

 

emma lodder learning designer maester

Emma Lodder – Learning Designer

Deze gemeenten
leren al van elkaar!