LP Webinar Woningbouwversnelling

Durven kiezen bij de woningbouwversnelling.

Door de stijgende behoefte aan betaalbare woningen en de lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen heeft het kabinet besloten dat de woningbouw versneld moet worden. Dit houdt in dat vóór het jaar 2030 bijna een miljoen woningen bijgebouwd moeten worden. Hiervoor zullen bestemmingsplannen moeten wijzigen en gaat het aantal vergunningsaanvragen toenemen. Daarnaast gaat per 1 januari 2023 de Omgevingswet in met als doel het vergunningsproces te versoepelen en de leefomgeving centraal te stellen. Hoewel de wet al bijna ingaat, zijn er de aankomende jaren allerlei uitdagingen die dit doel nog in de weg staan. 

Om toch te kunnen voldoen aan het doel van de woningbouwversnelling moet je (als gemeente) leren kiezen. Maester helpt gemeenten met het begrijpen van de extra complexiteit van de combinatie van de Omgevingswet en de woningbouwversnelling. Door voorbeelden uit de praktijk ontwikkel je inzicht, verduidelijking en verdieping. Deze kennis biedt Maester aan in de vorm van een leerlijn, bestaande uit e-learnings, workshops, blogs en verschillende webinars. 

Intern opleiden door middel van e-learning.

Naar aanleiding van het webinar ‘Durven kiezen bij woningbouwversnelling’ bieden wij verschillende e-learnings aan om specialisten en betrokkenen bij gemeenten effectief en gemakkelijk op te leiden.

Intaketafel

Intaketafel


Het vergunningsproces gaat van start en een aanvraag komt binnen. Vervolgens loopt deze vele stappen af. Veel mensen krijgen hiermee te maken, maar hoe verloopt het proces precies? En wat zijn daarin de rollen van deelnemers van de Intaketafel?

Omgevingstafel

Omgevingstafel


Aan de Omgevingstafel wordt de haalbaarheid van een initiatief bepaald. In deze e-learning leer je alles over de werkwijze, het belang, de doelen en de verschillende rollen toegelicht. Deze informatie kun jij gebruiken om proces van de Omgevingstafel goed te laten verlopen.

Woningbouwversnelling

Woningbouwversnelling


Deze e-learning is nog in ontwikkeling en wordt naar verwachting in week 47 beschikbaar gesteld.


Warning: Attempt to read property "post_title" on null in /home/maester/domains/maester.com/public_html/wp-content/plugins/maester/maester.php on line 342

Warning: Attempt to read property "post_title" on null in /home/maester/domains/maester.com/public_html/wp-content/plugins/maester/maester.php on line 343
Omgevingswet: De basis

Omgevingswet: De basis


De Omgevingswet bundelt, moderniseert en vereenvoudigt de regels voor ruimtelijke projecten. Het doel van de Omgevingswet is een gezonde en veilige leefomgeving of eigenlijk het benutten en beschermen van deze. Maar hoe wordt dit gerealiseerd?

Omgevingswet: Het doel

Omgevingswet: Het doel


De verbeterdoelen van de Omgevingswet draaien om meer inzichtelijkheid, meer samenhang, snellere besluitvorming en meer lokale afwegingsruimte. Wat zijn de uitgangspunten, hoe werkt de digitalisering en welke cultuuromslag dient plaats te vinden?

Vergunningsproces

Vergunningsproces


De standaard vergunningsprocedure wordt teruggedrongen naar 8 weken. Hierdoor moeten de nodige stappen sneller afgelegd worden, wat vraagt om meer inspanning en efficiëntie.

Het DSO

Het DSO


Het Digitaal Stelsel Omgevingswet is één digitaal loket voor de fysieke leefomgeving. Hier komen alle vergunningsaanvragen en initiatieven op dezelfde plek terecht. Hoe werkt het DSO?

Participatie

Participatie


Onder de Omgevingswet speelt participatie een grote rol, het is zelfs een verplicht onderdeel geworden van het vergunningsproces. Belangrijke aspecten hierbinnen zijn vertrouwen, gelijkheid en draagvlak. Maar hoe wordt dit behaald?

 

Onbeperkt toegang voor al jouw collega’s
tot 3 e-learnings voor 6 maanden!

 

Interessante blogs.

Q&A vraag en antwoord woningbouwversnelling omgevingswet vraagteken huis

Webinar woningbouwversnelling: Vraag en antwoord

Tijdens het webinar over keuzes maken bij de woningbouwversnelling is een aantal vragen toegestuurd door kijkers. Deze vragen zijn beantwoord door de tafelgasten Ingrid Kersten, Jola van Dijk en Margi de Bruin. 'Werken met een ...
Samenwerken binnen de Omgevingswet kennis delen links computers

Samenwerken binnen de Omgevingswet

De woningbouwversnelling vraagt om een flinke versnelling van de bouw van nieuwe woningen. Deze verantwoordelijkheid komt bij gemeenten te liggen, die ook al de uitdaging hebben om de Omgevingwet in te voeren. Naast het belang ...

De Omgevingswet: Kansen en obstakels voor de woningbouwversnelling

Ingrid Kersten is specialist op het gebied van Omgevingswet en partner bij BMC. We hebben haar een aantal vragen gesteld over wat de Omgevingswet is en welke obstakels en kansen deze met zich meebrengt voor ...

‘Laat het gesprek over de bouwhoogte, diepte en bouwtechnische en stedenbouwkundige aspecten dan ook over aan de ontwikkelaar en de buurt.’

Ingrid Kersten – Bestuur & Organisatie, Ruimtelijke Ontwikkeling

 

Q&A.

Wat zijn de kosten?

Om iedereen kennis te laten maken met Maester hebben we een tijdelijke actie waarbij jij en al jouw collega’s tot maximaal 3 e-learnings kunnen volgen gedurende 6 maanden. De totaalprijs is €960 euro (exclusief btw) en het maakt niet uit hoeveel collega’s er gebruik van maken. Hoe tof is dat?!

Kan ik het ook uitproberen?

Wij willen alleen samenwerken met tevreden klanten. Mocht je daarom niet tevreden zijn of om welke reden dan ook er toch geen gebruik van willen maken, laat het ons dan binnen 7 dagen nadat wij jullie toegang hebben gegeven, weten. Wij sturen dan geen factuur.

Hoe lang duurt het voordat wij toegang krijgen?

Zodra je aan ons hebt doorgegeven welke e-learnings je wilt gebruiken en inzien, kost het ons maximaal een week om jullie organisatie toegang te geven. Dit hangt voornamelijk af van hoe lang het duurt voordat wij weten welke medewerkers jullie toegang willen geven.

Krijg ik ook begeleiding? 

We bieden volledige ondersteuning en ontzorgen tijdens deze periode. Ons Customer Success team staat voor jullie klaar tijdens het klaarzetten van e-learnings en het uitleggen aan jouw collega’s hoe alles werkt.

Kan ik de e-learnings ook personaliseren? 

Ja, dat is mogelijk bij een regulier abonnement bij Maester waarmee je ook zelf e-learnings kunt ontwikkelen.

Krijg opleidingsadvies
voor jouw organisatie.

Ben je benieuwd wat een lidmaatschap bij Maester voor jouw medewerkers kan betekenen? Neem contact met ons op om tijdens een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden voor jouw organisatie te verkennen!

hello@maester.com
023 230 2135

Sophie – Customer Success Manager

Deze gemeenten
leren al van elkaar!