Leren met Maester.

Leren met Maester.

Leren met Maester.

Maester biedt een combinatie van samenhangende diensten aan die jou helpen om je kennisdoelen op de meest efficiënte manier te behalen. Maester ondersteunt je bij het ontwikkelen van nieuwe e-learnings en het verbeteren van je bestaande e-learnings, laat je leren door e-learnings van anderen te gebruiken, en biedt de mogelijkheid om kennis te delen met anderen.

De samenhangende diensten voor onze leden.

(Door)ontwikkelen met experts.

Maester biedt een auteurstool met didactische formats waardoor je zelf geen onderwijskundige hoeft te zijn om eenvoudig succesvolle e–learnings op te zetten. Zo zorgen experts van de werkvloer voor kennisdeling. E-learnings kunnen simpel via Maester of jouw eigen leersystemen (LTI) gepubliceerd worden.

Maar Maester helpt ook actief bij de ontwikkeling van jouw e-learnings! Zo brengen wij de benodigde experts bij elkaar en begeleiden het (didactische) proces. De experts kunnen zich op de inhoud richten en dat bespaart veel tijd. Behalve dat we de ontwikkeling van nieuwe e-learnings versnellen, helpen wij ook met strategisch advies en met controle op vormgeving en inhoud. Onze ondersteuning is kosteloos als de ontwikkelde e-learning wordt gedeeld met andere leden van Maester.

Leren.

Wij doen er alles aan om de leerervaring door cursisten zo prettig en effectief mogelijk te maken. Met onze didactische leerformats zorgen wij voor een optimale kennisoverdracht en een prettige leerervaring. Door slimme koppeling van content en toetsvragen draagt feedback op foutieve antwoorden ook echt bij aan beter leren. Om de spanningsboog te verlengen, biedt het systeem diverse triggers. Zo wordt leren leuk en effectief.

Het format van onze e-learnings is zodanig dat ze zijn te volgen op alle gangbare devices.

Delen en hergebruiken.

Leren van elkaar houdt voor ons ook in: delen en hergebruiken van elkaars e-learnings. Wij monitoren wie welke e-learnings maakt en delen dat actief met andere leden van Maester. Zo stimuleren we het hergebruik en besparen we jullie tijd en geld. Op dit moment biedt Maester meer dan 350 gedeelde e-learnings.

Het hergebruiken van gedeelde e-learnings is heel simpel. Binnen één uur een e-learning overnemen én live zetten is geen probleem. Iedere e-learning is eenvoudig te personaliseren door het toevoegen van foto’s, video’s en interactieve elementen. Hergebruik van een reeds gedeelde e-learning bespaart gemiddeld € 10.000,-. Zo heb je het lidmaatschap razendsnel terugverdiend!

Verbeteren met didactische experts.

Wij zijn altijd beschikbaar voor didactisch advies en helpen graag bij het verbeteren van e-learnings die worden ontwikkeld óf worden hergebruikt. Bijvoorbeeld met gerichte (gratis) training van content creators, bij het scherp krijgen van leerdoelen, of met manieren om kort en bondig te doceren.

Wij bewaken de kwaliteit van gedeelde e-learnings en geven gevraagd en ongevraagd advies om het niveau van e-learnings te verhogen. Zo zorgen we ervoor dat cursisten kunnen vertrouwen op de kwaliteit van hun trainingsmateriaal.

Community management


We zijn de kartrekker van de diverse Maester communities. Of het nu gaat om bijvoorbeeld communities rond de Omgevingswet, Arbo, Facilitaire diensten of ziekenhuizen: wij ondersteunen alle processen die de onderlinge samenwerking bij het maken, gebruiken, delen, hergebruiken en verbeteren van e-learnings bevorderen.

Bovendien belonen we gedrag dat bijdraagt aan hergebruik en doorontwikkeling van e-learnings. Denk daarbij aan het leveren van expertise, het delen van een nieuwe e-learning of het verbeteren en opnieuw delen van een bestaande e-learning.

Ontwikkelen van e-learnings


Maester maakt het ontwikkelen van e-learnings laagdrempelig en flexibel. De intuïtieve auteurstool van Maester onderscheidt zich van andere door zijn gebruiksgemak. Het grote voordeel hiervan is dat vanuit een interne academie het ontwikkelen van e-learnings met vertrouwen gedelegeerd kan worden aan jouw experts. Ook kunnen medewerkers die slechts incidenteel e-learnings maken gemakkelijk de draad weer oppakken.

Zo houd je vanuit jouw academie je handen vrij om regie te voeren over het ‘Leren van elkaar’ en kunnen de experts van de werkvloer hun kennis op een efficiënte manier overdragen.

Waar nodig bieden wij graag een helpende hand in de vorm van procesbegeleiding of didactische ondersteuning.

schema leren met maester
Met Maester deel, personaliseer en hergebruik je eenvoudig e-learnings. Binnen een mum van tijd is deze gebruiksklaar voor cursisten.

“We waren verbaasd hoeveel trainingen al gedeeld zijn via Maester. Veel hadden we zelf nog niet. Nu we de trainingen kunnen overnemen, hoeven wij ze alleen nog persoonlijk te maken. Dat scheelt zoveel tijd.”

Sandra Kozar – Adviseur F&V, Communicatie & Opleidingen. St. Antonius Ziekenhuis